Apps, apps en nog eens apps

Met het voorjaar in aantocht (mogen we hopen) is de hoeveelheid nautische en aanverwante apps niet meer te stuiten:

 • Kaartprogramma Bluechart Mobile is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Garmin  en Active Captain (iPhone/iPad). Meer over Active Captain op de site van HCC!Watersport.
 • Navigatie-apps voor Android: MxMariner, NutiCharts Lite en Marine Navigator Lite. De meesten alleen interessant voor de USA en andere plaatsen waarvoor de de NOAA kaarten gratis te downloaden zijn. Allemaal te vinden door te zoeken in Android Market.
 • Apps die het mogelijk maken op een laptop met Bluetooth gebruik te maken van de GPS in de mobiele telefoon: GPS over BT, Bluetooth GPS en nog veel meer in de Android Market. De meeste gratis, gewoon uitproberen welke werkt met uw telefoon.

Een uitgebreide draad over apps (nu 6 pagina’s) is te vinden op het Zeilersforum. Als u zich op deze draad abonneert krijgt u een e-mail elke keer als er een nieuw bericht wordt geplaatst.

Zo, nu nog even over andere dingen:

Uit de Yachting Monthly van maart: de HubbaX van BuzzConnect. Beschreven als de “poor man’s satcomm”. Wat is het: een kleine dome met 4 antennes. Doe er een Sim-kaart in en het ding wordt een WiFi hotspot, tot 20 mijl uit de kust.

Stickerfix is een product van International waarmee kleine krasjes op boten en auto’s kunnen worden weggewerkt zonder te schilderen. U plakt een stukje over de kras, drukt het goed aan en klaar. Of u precies de kleur van uw gelcoat zult vinden is niet duidelijk, want er zijn maar 12 kleuren beschikbaar. Vooral bij oudere boten die een beetje “verschoten” zijn is het altijd lastig de goede kleur te vinden, maar ja, daar kijk je ook niet op een krasje. Bron: Watersportbank.

Alle media hebben er over bericht: het blijkt kinderlijk eenvoudig om de software te kraken waarmee bruggen, sluizen en gemalen worden bediend. Als ze er niets aan doen stel ik mij voor dat er vreemde situaties kunnen ontstaan als aan boord van twee schepen, elk aan een kant van een sluis, het tienerzoontje met de laptop zit te spelen…

Getagd , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Apps, apps en nog eens apps

 1. Edo schrijft:

  Als je dan toch navigatie en waterkaarten voor de android vermeldt doe er dan ook eentje waar we in Nederland wat aan hebben. Zoals die van Navionics en hun “Marine: UK&Holland” kaarten.
  Daar heb je wat aan als hollander :-)
  En nee ik heb geen aandelen in die toko maar was naar aanleiding van een Android telefoon gewoon op zoek naar die app.

 2. Nora schrijft:

  Beste Edo,
  Op 10 februari heb ik nog geschreven dat op dit moment Navionics het enige navigatieprogramma (met kaarten) voor Android is, maar het kan geen kwaad dat nog eens te memoreren. Helaas zo te zien nog niet in een speciale HD uitvoering voor tablets. De programma’s die met de NOAA rasterkaarten werken zijn op dit moment voor Nederland niet interessant, dat worden ze pas als er mogelijkheden komen tot het converteren van kaarten naar dat formaat. Ik blijf zoeken, maar doe ook een beroep op de bezoekers om te melden als ze hierover iets tegenkomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>